Agenda

Door de Loep - Martine de Rooij
Donderdag 09 Februari 2023, 19:30 - 22:30

Martine de Rooij

 

Lezingenreeks in de winterperiode

Door de Loep
Odapark, Cultura Venray en museum van Bommel van Dam bundelen krachten voor een lezingenreeks in de winterperiode. Iedere tweede donderdagavond van de maand, met ingang van 13 oktober 2022 tot aan 9 maart 2023, warmt een spreker je op.

Elke editie mag je meekijken Door de Loep van een originele denker en bewezen inspirator. De selectie sprekers kwam voort uit persoonlijke interesse van de medewerkers van de drie instellingen. In de selectie is gekeken naar diversiteit in thematiek en achtergrond van de sprekers. Het belooft een reeks te worden die de hedendaagse kunstpraktijk vanuit verschillende invalshoeken belicht. De lezingenreeks Door de Loep dient enerzijds als verdieping en inspiratie voor kunstliefhebbers en makers uit de regio en is daarnaast een moment om met elkaar bij te praten.

 

"De kunst van aandacht. De aandacht van kunst.  

Onderzoek vraagt om gerichte aandacht voor een onderwerp. Gerichte aandacht kan op veel manieren veroorzaakt worden. Wetenschap is zo’n manier. Kunst is zo’n manier. Een antropoloog observeert en noteert om haar aandacht te richten. Wat doet de kunstenaar? Hoe en wanneer wordt kunst onderzoek? Martine de Rooij, antropoloog en docent-onderzoeker kunsteducatie neemt jullie mee in de manieren waarop kunstpraktijken op geheel eigen wijze “aandacht” kunnen schenken. Martine is verbonden aan Maastricht Institute of Arts."

 

inloop: 19:30 uur / aanvang: 20:00 uur / prijs: €7,50
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vol = vol)
Locatie: Venrays Museum