ACTUEEL

Kookboek voor een kunstwerk!

Afgelopen jaar vroeg Odapark aan kunstenaars Krista Smulders (Venray, 1988) en Michiel Ubels (Beuningen, 1989) om een nieuw kunstwerk te ontwikkelen voor het park.
Krista en Michiel gaan dit kunstwerk speciaal voor de kinderen van Venray maken. Een kunstwerk dat niet alleen is om naar te kijken, maar waar ook mee gespeeld kan worden! Daarom vroegen ze de kinderen om advies en daagden hen uit om los te gaan met hun verbeelding: Wat voor kunstwerk zouden de kinderen graag willen zien?

Er werden al veel ideeën en tekeningen ingestuurd, waarna Krista en Michiel in een serie workshops samen met schoolklassen de ideeën verder uitwerkten en deze plannen lieten zien in een tentoonstelling. De komende maanden werken Krista en Michiel aan een voorstel voor het kunstwerk èn gaan ze samen met technici aan de slag om ervoor te zorgen dat dit kunstwerk bestand is tegen weer, wind èn kinderhanden. Zodat het nog jaren voor jong en oud te bewonderen zal zijn!

Venrayse favorieten!

Goed Nieuws! De Kiwanis Rooyse Ladies en PLUS Guido van Dijck gaan een kookboek samenstellen. In dit kookboek ‘Venrayse Favorieten’ verschijnen recepten van allerlei aard; een selectie van smakelijke gerechten uit de Venrayse keukens. De opbrengst van dit prachtige initiatief komt ten goede aan het kinderkunstwerk dat Krista Smulders en Michiel Ubels ontwikkelen voor Odapark. Wil je meedoen, een recept insturen, of al een exemplaar van het boek reserveren?

Kijk dan op https://www.kiwanisderooyseladies.nl/lever-je-recept-hier-aan

Het Heilig Hart

samenwerking met Luudo Ecoshields en EIKIN

Langs het hoofdpad van het Odapark staat het monumentale Heilig Hart beeld. Het beeld kijkt statig uit over een grasveldje, omringd door een groene haag van Rododendrons. Op oude foto’s staan er rijen bankjes voor het beeld, de leerlingen van het pensionaat kregen hier op mooie dagen les onder de bomen. Door weer en wind is het beeld in de loop van de jaren sterk gaan verweren. Met groene aanslag door regenwater en algen, een proces dat moeilijk te stoppen is. Het Heilig Hart hoort al meer dan honderd jaar bij het Odapark, daar moeten we zuinig op zijn!

Open Call: Unfinished Film Festival

Filmmakers en videokunstenaars opgelet: Wordt je geplaagd door een film die ondanks jaren zwoegen maar niet af raakt, een film waarmee je liefst nooit meer stopt, een film die je nog niet hebt kunnen maken, of een film die het best ritueel verbrand moet worden? Kom dan van 21 t/m 23 juni bij ons kamperen* tijdens het Unfinished Film Festival in het Odapark in Venray!

Vrijwilligers gezocht!

Odapark: ’Een tuin van verbeelding en creativiteit’

Kunstcentrum Odapark is een groene oase dicht bij het centrum van Venray. Het prachtige park, het monumentale Theehuis en het programma van kunst en activiteiten wordt al dertig jaar ondersteund door de inzet van 65 vrijwilligers. Om deze bijzondere plek ook voor de toekomst te behouden kunnen we altijd hulp gebruiken.

wegens ombouw gesloten t/m 25 juni

Wegens ombouw van de tentoonstelling is het paviljoen gesloten t/m 25 juni. Het park is gewoon toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang.