ACTUEEL

Vrijwilligers gezocht!

Odapark: ’Een tuin van verbeelding en creativiteit’

Kunstcentrum Odapark is een groene oase dicht bij het centrum van Venray. Het prachtige park, het monumentale Theehuis en het programma van kunst en activiteiten wordt al dertig jaar ondersteund door de inzet van 65 vrijwilligers. Om deze bijzondere plek ook voor de toekomst te behouden kunnen we altijd hulp gebruiken.

 

30 nieuwe vriendenSAMEN MET JULLIE VIEREN

WIJ ONS 30-JARIG BESTAAN

Word vóór 16 april 2023 Vriend van Odapark en ontvang een stekje van een boom uit het Beeldenbos - jouw eigen stukje Odapark.
Wij zoeken 30 nieuwe Vrienden, voor elk jaar één!

Odapark in Venray is een centrum voor hedendaagse kunst, gelegen in het gelijknamige landschapspark en natuurgebied van 11 hectare. Centraal in het Odapark ligt het 19de-eeuwse Theehuis met een ernaast gelegen 400m tentoonstellingsruimte.
Hier presenteren we jaarlijks drie tentoonstellingen met hedendaagse kunst en organiseren we lezingen, workshops en concerten. In het park is een wisselende verzameling kunstwerken van 70 internationale kunstenaars te bezichtigen. Daarnaast organiseert Odapark veelvuldig projecten met kunst in de openbare ruimte, in Noord-Limburg en de Euregio.

Wij zijn open voor wandelaars, kunstliefhebbers, sporters en rustzoekers. We stimuleren jong artistiek talent, geven een podium aan kunst, muziek en literatuur en verzorgen een groene oase dichtbij de stad. En dat in een Beeldenbos waar iedereen altijd gratis binnen mag!
Om deze mooie plek ook in de toekomst te laten stralen hebben we jouw hulp nodig. Dus draag je Odapark een warm hart toe, en hecht je waarde aan kunst en natuur voor iedereen in en voor Noord-Limburg?

Word dan Vriend van Odapark! 


In de afgelopen jaren hebben wij met de bijdrages van onze 134 vrienden een coaching programma voor jonge kunstenaars opgezet en een historisch prieel in ons park opgeknapt.

Om op de hoogte te blijven ontvang jij als vriend de “Odapark Vriendenbrief” in je mailbox, met exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met exposerende kunstenaars en verhalen over wat jouw steun concreet mogelijk maakt. Vriend worden kan al vanaf € 45,00 per jaar.

Onze voedingsbodem, dat ben jij!Waar zie jij het liefst dat jouw aandacht aan besteed wordt?

 

beeldmerk vrije tijd 2

Een vrij toegankelijk park

Met jouw bijdrage kunnen wij zorgen dat Odapark vrij toegankelijk en veilig blijft voor alle bezoekers, waaronder wandelaars, sporters, toeristen en spelende kinderen.


button ik word vriend vrije tijd
beeldmerk natuur 2

Gezonde natuur

Met jouw bijdrage kunnen wij het Beeldenbos blijvend gezond houden, een juiste mix van nieuwe plantensoorten aanplanten en daarmee bijdragen aan een mooie (bio)diversiteit.

button ik word vriend natuur
beeldmerk kunst 2

Kunst van nieuwe makers


Met jouw bijdrage kunnen wij kunst- en cultuureducatie en prikkelende tentoonstellingen blijven brengen en nieuwe beelden plaatsen en onderhouden in het beeldenbos.

button ik word vriend kunst

 

 


boomringen

Odapark,
de plek van verbeelding en creativiteit

laat jij groeien!

Kookboek Rooyse ladies

Samen met PLUS Guido van Dijck hebben de Rooyse Ladies een nieuw kookboek samengesteld. In dit kookboek ‘Venrayse Favorieten’ zijn 60 recepten opgenomen van allerlei aard; een selectie van smakelijke gerechten uit de Venrayse keukens.

Op 8 oktober 2022 is het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ op feestelijke wijze worden gelanceerd in de schouwburg van Venray. Met de verkoop van dit boek willen wij een mooi bedrag ophalen voor het goede doel. Wij hebben gekozen voor een speel-kunstwerk in Odapark dat gemaakt gaat worden voor en door kinderen uit de gemeente Venray.


Kunstenaars Krista Smulders (Venray, 1988) en Michiel Ubels (Beuningen, 1989) zijn gevraagd dit kunstwerk voor het Odapark te ontwikkelen. Het wordt een kunstwerk speciaal voor kinderen dat niet alleen is om naar te kijken maar waar ook mee gespeeld kan worden.
Vanaf het voorjaar van 2021 hebben al veel Venrayse kinderen hun input hieraan gegeven door helemaal los te gaan in hun verbeelding met als resultaat een berg aan ideeën! In een serie workshops gaan de kunstenaars Krista en Michiel de komende periode samen met schoolklassen aan de slag om de plannen verder uit te werken tot een ontwerp dat gebouwd kan worden in het Odapark. De planning is om dit speel-kunstwerk in het voorjaar van 2023 te realiseren. 

Via social media volgen we samen met jou de ontwikkelingen van dit speel-kunstwerk.

Wil je een bijdrage leveren aan dit project? Je kunt het kookboek Venrayse Favorieten kopen bij Roojboek in Venray.