NIEUWSARCHIEF

Vrijwilligers gezocht!

Odapark: ’Een tuin van verbeelding en creativiteit’

Kunstcentrum Odapark is een groene oase dicht bij het centrum van Venray. Het prachtige park, het monumentale Theehuis en het programma van kunst en activiteiten wordt al dertig jaar ondersteund door de inzet van 65 vrijwilligers. Om deze bijzondere plek ook voor de toekomst te behouden kunnen we altijd hulp gebruiken.

OPEN CALL: Unfinished Film Festival

Open Call Unfinished Film Festival: Are you haunted by a film you never made, an unfinished film, or a film you thought was finished but now want to rework again? Participate in the 2024 Unfinished Film Festival and camp with us at

Would you like to be part of the club? Send us a link to one of your films, and a short video about your relationship to unfinished films and/or interesting challenges in your life as a filmmaker. Participation** is free, including meals and a tent.

Deadline: 10 June 2024
Submit to: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organised by: Video Power and Odapark

*we take care of the tents and vegan food;

Mede mogelijk gemaakt door:
Mondriaanfonds, provincie Limburg, gemeente Venray, gemeente Maastricht


 

 

Borderland Residencies 22-23: art box & microsite

BR 2022-23: kunstbox, oplage van 50 met Ben Weir, Rimma Arslanov, Taro Masushio, Kitty Maria van Ekeren, Kenneth Moreno Kiernan, Els Huver, Jan-Luka Schmitz, Elisa Verkoelen, Frauke Berg, Luciana Arditto, Alicia Kremser en Amauta García & David Camargo.

Borderland Residencies 2022 werd afgesloten met een bijzonder project: een kunstbox met multiples van alle 12 kunstenaars. Elke kunstenaar droeg 50 multiples bij die exclusief voor het project werden gemaakt. De boxen werden zowel aan de kunstenaars zelf als aan de deelnemende residencies en partners geschonken en zullen op verschillende plaatsen en evenementen in de hele EuRegio tentoongesteld worden (meer details worden nog bekendgemaakt). Iedereen die geen exemplaar heeft ontvangen, kan hier een digitale versie van de kunstbox bekijken: artbox22-23.borderland-residencies.eu

Onze dank gaat uit naar Morphoria Design Collective voor het ontwerp van de doos en naar PrintStage Düsseldorf voor de zeefdruk.

Onthulling eikpunten Limburg bij Theehuis Odapark

Onthulling eikpunten Limburg bij Theehuis Odapark

Op de klanken van het Limburgse volkslied, met de hand op de borst en een wapperende Limburgse vlag op de achtergrond, onthulde Wethouders en eikpunt ondernemers woensdag het eerste eikpunt in het Odapark te Venray. De eikpunten, voorheen bekend als TOP (toeristische overstapplaatsen), staken de provincie en Noord-Limburgse gemeenten in een nieuw jasje. Volledig voorzien van imposant kunstwerk, een samenwerking met nabij liggende horecaondernemers en een uniek verhaal per eikpunt.

De eikpunten dienen als startlocaties voor wandel-, fiets- en ruiterroutes door Noord-Limburgs. Naast de onthulling van het eikpunt en bijbehorende landmark was er aandacht voor de waarde en impact van het project rondom het routenetwerk in Limburg. Zo deelde Martijn Buijsse, Wethouder Gemeente Bergen, dat we op deze manier mensen laten kennismaken met de diverse (natuur) parels die Noord-Limburg rijk is.

Méér dan een startpunt

De eikpunten bieden ons een manier waarop we ons Limburgs erfgoed nog meer kunnen waarderen en beleven.  Een manier om de recreatiedruk evenredig over de gebieden te verdelen, bezoekers te verleiden nieuwe en andere locaties te verkennen en recreatie in de provincie te stimuleren. De lancering van de eikpunten start in Noord-Limburg met het oog op een verdere uitrol binnen Limburg.

Erop uit!

Ontdek de eikpunten en verken de adembenemende wandel-, fiets en ruiterroutes in Noord-Limburg. Trek je fijnste wandelschoenen aan, of pomp je fietsbanden nog eens stevig op: Dit weekend liggen de eikpunten er op hun paasbest bij. Bij alle aangesloten horecaondernemers vind je een kaart met highlights in de omgeving én heerlijke paasactie.

Meer informatie vind je op de website: www.eikpuntenlimburg.nl

geopend met Pinksteren

Odapark is ook met Pinksteren, op zondag 19 en maandag 20 mei geopend van 13:30–17:00u

 

Op Hemelvaartsdag 9 mei is Odapark gesloten.

vacature bestuurslid

Odapark Venray heeft plek voor een nieuw bestuurslid!
Heb jij ervaring met vrijwilligersbeleid, horeca, natuur óf vastgoed? Kijk dan even naar de vacature tekst.  Leuk als je ook aan boord komt!

nu te zien

MIJN BEGIN VAN ALLES: Toon Laurense, Piet Hein Eek, Jeroen van Veen

24 maart 2024 –  2 juni 2024