Agenda

Theehuisconcerten - MALLET COLLECTIVE
Zondag 03 Maart 2024, 15:00

5 van 7 Mallet

Ramon Lormans - marimba / Georgi Tsenov - marimba

 

SONOS SILVAE

In dit programma neemt Mallet Collective je mee langs alle windstreken van de marimba. Speciaal geschreven nieuwe werken staan naast arrangementen van componisten zoals Bach en Hindemith; marimba klassiekers van Keiko Abe naast nieuwe composities van Thomasz Golinsky.

Omdat de marimba relatief jong is, wordt het repertoire hiervoor nog continu aangevuld; qua stijl, techniek en op het gebied van nieuwe uitvindingen blijft de marimba hét instrument voor een vernieuwende voorhoede van percussionisten. Ramon Lormans en Georgi Tsenov laten horen hoe twee instrumenten, acht stokken en 130 toetsen zowel jonge als oude meesters tot hun recht laten komen.

Mallet Collective is een slagwerk ensemble dat zich voornamelijk richt op melodische slagwerkmuziek, ook wel “mallets” genoemd. Sinds het debuut in het Amsterdamse Concertgebouw in 2016 is het niet meer weg te denken uit de internationale concert scene.

Mallet Collective speelt in verschillende bezettingen; van duo tot octet. Georgi Tsenov is een van de vaste spelers, de artistieke leiding is in handen van Ramon Lormans, hoofdvakdocent aan Codarts Rotterdam.

aanvang: 15:00 uur / prijs: €25,-