Agenda

Theehuisconcerten - TRIO HOCHSCHEID - VAN RUTH
Zondag 14 April 2024, 15:00

6 van 7 Hochscheid

Oda Hochscheid - mezzo sopraan / Doris Hochscheid - cello / Frans van Ruth - piano

 

THE MOON, DER MOND, LA LUNE

 

Een programma over de maan. De nacht, door vele dichters en componisten bezongen in al haar geheimzinnigheid, donkerte en stilte, wordt gesymboliseerd door de maan. Liederen uit alle windstreken in wel vijf verschillende talen. Het viel ons op dat in veel liederen de maan alom aanwezig is, maar met steeds wisselende symbolische betekenissen.

 

Componisten in dit programma zijn onder andere Johannes Brahms, Joseph Marx, Pauline Viardot, Hector Berlioz, Gabriël Fauré, Antonín Dvořák, Leander Schlegel en Henriëtte Bosmans. Het programma culmineert in een nieuw werk van Max Knigge. Max, die al een aantal prachtige vocale kamermuziekwerken op zijn naam heeft staan, schreef speciaal voor ons programma een nieuwe compositie voor mezzosopraan, cello en piano op een gedicht van Emily Dickinson.

 

Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth zijn de oprichters van Stichting Cellosonate Nederland en zetten zich in voor de bekendheid van Nederlandse composities voor cello en piano. In dit programma voegt mezzo sopraan Oda Hochscheid zich bij hen voor een internationaal gevarieerd programma.

aanvang: 15:00 uur / prijs: €25,-