Agenda

Door de Loep - Hanne Hagenaars
Donderdag 09 November 2023, 20:00 - 21:30

Website Hanne Hagenaars 2

Kijk mee 'Door de Loep' van originele denkers!

Odapark, Cultura Venray en museum van Bommel van Dam bundelen voor de tweede keer hun krachten voor een lezingenreeks in de winterperiode. Iedere tweede donderdagavond van de maand, met ingang van 9 november 2023 tot aan 28 maart 2024*, warmt een spreker je op. Elke editie mag je meekijken Door de Loep van een originele denker en bewezen inspirator. Het belooft een reeks te worden die de hedendaagse kunstpraktijk vanuit verschillende invalshoeken belicht. De lezingenreeks Door de Loep dient enerzijds als verdieping en inspiratie voor kunstliefhebbers en makers uit de regio en is daarnaast een moment om met elkaar bij te praten.

Op donderdag 9 november is Hanne Hagenaars te gast bij Odapark. In de zomer van 2023 verscheen haar boek 'Missen als een ronde vorm’, een publicatie over kunst als een 'in memoriam'. Het boek bevat gedichten, persoonlijke teksten, werken van Hagenaars en teksten gebaseerd op kunstwerken van anderen. Hanne Hagenaars: "Hoe iemand te herinneren is een onderwerp dat me al lang fascineert. De dood is het grote onbekende in ons leven; iedereen is er een beetje bang voor. De dood maakt de achterblijvers eenzaam, er is verdriet en vaak ontbreekt het aan woorden om over de dood te praten. Verlies en verdriet zijn onzichtbaar, hoe geef je er vorm aan? Hoe zorg je ervoor dat je iemand niet helemaal verliest, hoe houd je hem of haar in leven? Hoe kunnen we rouwen?” Tijdens deze editie van Door de Loep zal Hanne Hagenaars dieper ingaan op de ontmoetingen, gesprekken en kunstwerken die leidden tot haar boek.


Hanne Hagenaars werkt als samensteller van tentoonstellingen en schrijft over hedendaagse kunst. Ze was oprichter en hoofdredacteur van tijdschrift Mister Motley en curator voor o.a. Fries Museum, Kunstvereniging Diepenheim en De Garage. Ze gaf meerdere boeken (Geen wolk, Hoe kunst mijn leven redde) uit die handelen over de verbintenis tussen kunst en leven.

1200x960

 

aanvang: 20:00 uur / prijs: €7,50
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vol = vol)
Locatie: Odapark