Agenda

Door de Loep - Theo Ploeg
Donderdag 11 Januari 2024, 20:00 - 21:30

Website Theo ploeg

Hoe pop ons laat zien hoe onze maatschappij in elkaar zit en welke lessen we daaruit kunnen leren

Popcultuur als kunstvorm
Theo Ploeg vertelt verhalen over mogelijke toekomsten. Hij is journalist en speculatief ontwerper, maar bovenal socioloog. Vanuit die discipline onderzoekt hij de rol die kunst en popcultuur spelen in onze maatschappij. Daarover schrijft hij voor het Vlaamse papieren tijdschrift Gonzo (circus) en zijn blog STASIS. Met zijn Studio Hyperspace speculeert hij over de toekomst. Zijn ervaringen deelt hij met studenten aan het Maastricht Institute of Arts. Tijdens lezingenreeks Door De Loep vertelt Theo op donderdag 11 januari over popcultuur als kunstvorm, hoe pop ons laat zien hoe onze maatschappij in elkaar zit en welke lessen we daaruit kunnen leren.

Datum & prijs
11 januari 2024 - 20:00 - 21:30
€7,50

Aanmelden voor een individuele lezing kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vol = vol).

Locatie: Cultura Venray
Kijk mee 'Door de Loep' van originele denkers!

Lezingenreeks
Odapark, Cultura Venray en museum van Bommel van Dam bundelen voor de tweede keer hun krachten voor een lezingenreeks in de winterperiode. Iedere tweede donderdagavond van de maand, met ingang van 9 november 2023 tot aan 28 maart 2024*, warmt een spreker je op. Elke editie mag je meekijken 'Door de Loep' van een originele denker en bewezen inspirator. Het belooft een reeks te worden die de hedendaagse kunstpraktijk vanuit verschillende invalshoeken belicht. De lezingenreeks Door de Loep dient enerzijds als verdieping en inspiratie voor kunstliefhebbers en makers uit de regio en is daarnaast een moment om met elkaar bij te praten.

inloop: aanvang: 20:00 uur / prijs: €7,50
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vol = vol)
Locatie: Venrays Museum