Agenda

MINI SYMPOSIUM - In de Schaduw van de Tijd
Woensdag 11 Oktober 2023, 19:30 - 22:00

11 oktober

 Graag nodigen we je uit voor het mini-symposium (Gratis toegankelijk) ‘In de Schaduw van de Tijd’ op woensdagavond 11 oktober in het Odapark in Venray.

Programma
19:00 uur: Ontvangst
19:30 uur: Geert Gabriëls, politicus
20:00 uur: Erik Lips, kunsthistoricus
20:30 uur: Lotte Spreeuwenberg, filosoof
22:00 uur: einde

Over In de Schaduw van de Tijd
De tentoonstelling In de Schaduw van de Tijd is een uniek samenwerkingsproject van Odapark, Venrays Museum en de Duitse Militaire begraafplaats in Ysselsteyn. Van 11 augustus tot en met 22 oktober is op deze drie locaties een uitgebreide tentoonstelling te zien met als overkoepelend thema de erkenning en verkenning van het verleden.

Gekoppeld aan deze thematiek organiseert gastcurator Erik van Maarschalkerwaard in samenwerking met het Odapark dit symposium om dieper in te gaan op de relatie tussen kunst, politiek en maatschappij. Wat kunnen we leren van het verleden? Wat mag kunst tegenwoordig zijn en wat voor rol kan kunst spelen in onze veranderende samenleving.

Geert Gabriëls is politicus en voormalig gedeputeerde cultuur in de provincie Limburg. Was als wethouder in Weert betrokken bij verschillende culturele projecten.

Erik Lips is kunsthistoricus en verbonden aan het museum No Hero in Delden. Gespecialiseerd in kunst uit voormalige DDR. 

Lotte Spreeuwenberg is filosoof en schrijver. Ze schreef het filosofische pamflet 'Liefde en revolutie' en spreekt zich uit over onze cancelcultuur.

 

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot woensdag 11 oktober!

 

namens,

Odapark, Centrum voor hedendaagse kunst

Venrays Museum

Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn

 

Mede mogelijk gemaakt door: Pictoright fonds

aanvang: 19:30 uur / prijs: Gratis
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vol = vol)
Locatie: Odapark