Agenda

Zomervacht: lezing en film
Zondag 08 September 2024, 10:30

 

Op zondag 8 september is regisseur Joren Molter te gast in het Odapark in Venray. Zijn film Zomervacht (naar het gelijknamige boek van Jaap Robben) staat centraal in een cultureel tweeluik: op zondag bespreekt Molter het maakproces van de boekverfilming in een interview met Stan Verhaag; op donderdagavond 12 september is de film te zien in de Venrayse bioscoop Luxor.

De inloop op zondag is vanaf 10.30 uur, aanvang 11.00 uur. Filmvertoning op donderdagavond met inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Dit cultureel tweeluik is een initiatief van Literair Café Venray en Filmkring Venray.

In 2018 verscheen de veel geprezen en gelezen roman van Jaap Robben, een schrijver die eerder al eens te gast was in Venray op uitnodiging van Literair Café Venray. Vorig jaar ging de film in première en deze werd veel bezocht én bejubeld: Zomervacht werd genomineerd voor vier Gouden Kalveren en de pers benoemde Zomervacht tot ‘beste film van 2023’ op het Nederlands Film Festival.

In deze unieke samenwerking van Filmkring Venray en Literair Café Venray worden beide artistieke producten in de schijnwerpers gezet. Kom naar de boekverfilmingbespreking én de filmvertoning! Twee inspirerende culturele momenten aan het begin van een nieuw cultureel seizoen in Venray. Een interessante samenwerking met regisseur Joren Molter met ondersteuning van de gemeente Venray.

U kunt reserveren voor dit cultureel tweeluik door overmaking van 12,50 euro per persoon op   rekeningnummer NL41RABO0128195002 van Filmkring Venray of rekeningnummer NL46RABO0132594250 van Literair Café Venray o.v.v. naam en plaats. Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.