Agenda

Theehuisconcerten - Voices of the violin
Zondag 07 Mei 2023, 15:30

OF19 logo alg ENG wit met rode achtergrond

VOICES OF THE VIOLIN

Joe Puglia over dit programma:
“Voices of the Violin” is een project dat in de viool zelf op zoek gaat naar de betekenis van klank. In 2021, na negen jaar spelen op een prachtige oude Italiaanse viool, besloot ik dat ik op zoek moest gaan naar mijn volgende instrument. Tijdens deze zoektocht probeer ik niet alleen uit te vinden wat past bij mijn eigen muzikale stem, maar ook hoe componisten door de eeuwen heen de viool hebben gezien als een middel van expressie.
In dit programma onderzoek ik samen met het publiek aan de hand van composities van violisten-componisten als Biber, Tartini, Paganini, Ysaye enHindemith de vele stemmen die de viool heeft gekregen en ook hoe deze stem is veranderd in de late 20e en vroege 21e eeuw.

Violist Joseph Puglia wordt geprezen voor zijn "verbluffende" uitvoeringen (Luister), voor de "geweldige, magische momenten" die hij creëert waarna ”je op weg naar huis merkt dat je oren zijn geopend - zelfs het vertrouwde geluid van de stad klinkt anders” (De Volkskrant).

Hij trad op in onder meer New York, Washington DC, Londen, Parijs en Australië. Zijn solodebuut in het Concertgebouw in Amsterdam werd door de Nederlandse pers geroemd als “Bijzonder” (NRC Handelsblad) en “Hij bracht de zaal aan de kook” (De Volkskrant).

Hij is concertmeester van het Asko|Schönberg ensemble in welke hoedanigheid hij jarenlang een inspirerende muzikale samenwerking genoot met dirigent Reinbert de Leeuw. Joseph treedt op als gastconcertmeester bij de meeste grote Nederlandse orkesten, maar ook bij het Chamber Orchestra of Europe en Ensemble Resonanz.

Joseph geeft les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij sinds 2010 woont. Geboren in New York, studeerde hij aan de School for Strings, Juilliard en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Louise Behrend, Robert en Nicholas Mann en Vera Beths.

 ticket reserveren odapark

aanvang: 15:30 uur / prijs: €20,-