Veelgestelde vragen Limburg Biennale 2024

1. Limburg Biënnale 2024

De derde editie van de Limburg Biënnale vindt plaats van 29 juni t/m 25 augustus 2024

Marres (Maastricht) en Odapark (Venray) organiseren samen de Limburg Biënnale. De voorgaande edities van 2020 en 2022 werden georganiseerd door Marres.

De Limburg Biënnale is een tentoonstelling van kunstwerken geselecteerd uit een open call en vindt elke twee jaar plaats. De tentoonstelling verbindt de professionele met de amateurkunsten. Marres en Odapark nodigen iedereen uit om werk in te sturen.

Biënnales zijn tweejaarlijkse kunstmanifestaties die op verschillende plekken gehouden kunnen worden, in dit geval Limburg.

De Limburg Biënnale geeft aandacht aan kunstenaars uit de provincie, maar ook kunstenaars woonachtig buiten Limburg mogen meedoen. Duo’s en collectieven zijn ook welkom om werken in te sturen.

Het jury- en curatorenteam bestaat uit professionele kunstenaars en wordt samengesteld door een commissie uit de beide organiserende instellingen. De jury telt leden uit Limburg en daarbuiten. 

 

2. Open Call

Wanneer je meerdere werken (maximaal 3) instuurt, kan het zijn dat één van je werken bij Odapark komt te hangen en een ander werk bij Marres. 

Nee, wanneer je je werk instuurt, ben je je ervan bewust dat dit bij Odapark en/of Marres getoond kan worden, deze keuze is aan de jury.

Wanneer je je werk(en) instuurt bij de Open Call, ben je je ervan bewust dat je werk beschikbaar moet zijn van 31 mei tot en met 7 september 2024. Werken die niet deze gehele periode in Marres en Odapark kunnen zijn, kunnen helaas niet opgenomen worden in de tentoonstelling.

In week 18 (29 april t/m 3 mei 2024) sturen Marres en Odapark alle kunstenaars die zich hebben ingeschreven een email: hierin staat of je werk wel of niet geselecteerd is.

Wanneer je het formulier hebt ingezonden, ontvang je op het door jouw ingevoerde emailadres een bevestigingsmail met daarin een kopie van je gegevens.
Geen mail ontvangen? Bekijk dan eerst je map met ongewenste mail. Wanneer de bevestiging ook daar niet is aangekomen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorg voor duidelijk beeldmateriaal! Maximale grootte per foto is 5Mb. Toegestane bestandstypes zijn .jpg, .tif en .pdf. Let op: als je werk geselecteerd wordt, wordt het beeldmateriaal dat je hier instuurt ook gebruikt voor al het drukwerk. Let dus op de juiste uitsnede en beeldkwaliteit (bij voorkeur 300dpi). 

Nee, alleen digitale inschrijvingen via het online formulier worden geaccepteerd. 

Elke kunstenaar mag maximaal drie werken insturen. Het kan zijn dat er één werk wordt gekozen door het jury- en curatorenteam, maar soms ook twee of zelfs alle drie.  

Je mag elk type kunstwerk insturen; schilderij, video, sculptuur, audio, performance, etc. Ook kunstwerken in de buitenruimte geplaatst moeten worden, mogen ingestuurd worden. 

Nee, inschrijven kan alleen tussen 19 februari en 10 maart via het online formulier. Inschrijvingen die buiten deze periode en op andere wijze worden ingediend, zullen niet in behandeling genomen worden.

Vanaf 19 februari 09:00u zetten Marres en Odapark een inschrijfformulier op de website. Je vindt het formulier via de tentoonstellingspagina van de Limburg Biënnale. Via dit formulier kun je jouw gegevens en de gewenste werken invoeren.

De Open Call vindt online plaats van 19 februari t/m 10 maart 2024. In die periode kun je je inschrijven en digitaal je werk indienen.

 

3. Beoordeling en jury- en curatorenteam

De ingezonden kunstwerken worden anoniem beoordeeld door 19 juryleden die ook een dubbele functie hebben als curator.

De juryleden/curatoren voor deze Limburg Biënnale zijn: Karina Beumer, Eugenie Boon, Katrein Breukers, Anne Büscher, Bonno van Doorn, Pablo Hannon, Jan Hoek, patricia kaersenhout, Paul Kooiker, Maartje Korstanje, Marijn van Kreij, Anouk Kruithof, Birthe Leemeijer, Fleur Pierets, Jan Rothuizen, Sanne Vaassen, Wessel Verrijt, Marenne Welten en Han van Wetering.

Het team van juryleden bestaat uit een mix van kunstenaars uit Limburg en daarbuiten.

De juryleden/curatoren zijn allemaal kunstenaars. Zij krijgen elk een ruimte in Marres of Odapark tot hun beschikking die zij inrichten met de door hen geselecteerde kunstwerken. Daarnaast tonen zij ook maximaal drie eigen werken.

Nee, het beraad van de jury is vertrouwelijk.

Nee, het besluit van de jury is definitief.

 

4. Indien je werk is geselecteerd: Inleveren werk

Wanneer jouw werk(en) worden geselecteerd door de jury, nemen Marres en Odapark eind april contact met je op i.v.m. inleveren van je werken.

Kunstwerken zijn verzekerd tot een maximaal bedrag van €500, dat dient uitsluitend ter compensatie van productiekosten.

Ja, je moet zelf je werk brengen en ophalen. Dit is op eigen risico. De inleverdata zijn 31 mei en 1 juni bij Odapark, en 7 & 8 juni bij Marres. Wanneer je geselecteerd bent krijg je hierover nog een bericht met verdere instructies.

Nee, in de brief die je krijgt over het afleveren en ophalen van je werk vind je ook de locatie waar je je werk dient af te leveren en weer op te halen. Het is belangrijk dat je je aan deze locatie houdt. 

Nee, voor de kunstwerken die buiten getoond gaan worden gelden een paar andere afspraken. Buitenwerken worden alleen geselecteerd bij Odapark, het is niet mogelijk om bij Marres buitenwerken te tonen. De werken die in het park van Odapark getoond worden zijn 24/7 toegankelijk. Het werk zal geplaatst worden op eigen risico en de kunstenaar dient zelf voor bevestiging en verankering te zorgen.

Alle werken worden door een professioneel opbouwteam geïnstalleerd. Indien je werk geselecteerd is en het een specifieke manier van installeren vereist, mail dan jouw instructies naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marres en Odapark bieden geen klimaatbeheer en UV-werend glas. 

 

5. Vergoeding en entree

Geselecteerde kunstenaars ontvangen een strippenkaart die 10 gratis bezoeken aan de Limburg Biënnale biedt. Deze kunnen zij voor zichzelf maar ook voor bekenden inzetten.
Deze strippenkaart is geldig bij Marres. Odapark is gratis toegankelijk.

Ja, wanneer je wordt geselecteerd, krijg je een vergoeding van €100.

De Limburg Biënnale is een hybride project waarin professionele kunstenaars verbonden worden met amateurkunstenaars. De Limburg Biënnale kent een open karakter en richt zich op participatie van iedereen die zich kunstenaar voelt. Marres en Odapark volgen voor zuiver professionele kunstopdrachten de richtlijnen voor kunstenaars-honoraria opgesteld door de Kunstenbond, Platform Beeldende Kunst, Beroepsvereniging Kunstenaars en De Zaak Nu, verenigd in het BKNL.

De 19 kunstenaars die dit jaar in de jury zitten en gevraagd worden om middels een uitgebreide selectieprocedure een kamer bij Marres of Odapark in te richten, worden betaald volgens de geldende richtlijnen. 

Naar verwachting nemen aan deze editie van de Limburg Biënnale 200 kunstenaars deel met diverse achtergronden. We bieden deze deelnemers een onkostenvergoeding. De Limburg Biënnale biedt alle deelnemers de mogelijkheid om hun kunst te verkopen.

 

 

6. Verkopen van je werk

Ja dat kan, maar is niet verplicht. Een prijslijst van de werken die te koop zijn, ligt bij de recepties van Marres en Odapark.

Voor werken die aan een galerie verbonden zijn, dient de kunstenaar een afspraak met de galeriehouder te maken. 

Als bezoekers interesse hebben in een werk, kunnen zij dat melden bij de recepties van Marres en Odapark die dan zullen bemiddelen tussen koper en verkoper. 

Marres en Odapark vragen 20% van de verkoopprijs, ter dekking van bemiddelings- en administratiekosten. 

Marres of Odapark nemen contact met je op zodra iemand interesse heeft in je werk. De prijs en voorwaarden worden gecheckt met zowel de koper als de verkoper. Wanneer de koop definitief is, ontvang je van Marres of Odapark de instructies voor de financiële afhandeling.

 

7. Overige vragen

Neem dan contact op met de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..