Rob Voerman

De monumentale architectonische constructies, kleine sculpturen, delicate tekeningen en geënsceneerde foto's van de Nederlandse kunstenaar Rob Voerman (1966) zijn verontrustend en verleidelijk tegelijk. Ze schetsen een perfect geconstrueerde, utopische wereld met apocalyptische trekjes, een wereld die voortdurend groeit maar ook beschermd is, een wereld die uit elkaar gevallen is maar ook uit zijn as herrijst.

Voermans werk wordt internationaal tentoongesteld: van Amerika tot China en Japan. Zijn werk is opgenomen in de collecties van het MoMA (New York), het UCLA Hammer Museum (LA), het Stedelijk Museum (Amsterdam), het Musée d'Art Contemporaine (Kinshasa), de Generali Foundation (Wenen) en talloze andere openbare en particuliere collecties in Nederland en daarbuiten.

https://www.robvoerman.nl/home

 

Work 1 Image
  • NIMBY
  • In het beeld NIMBY (Not In My Backyard) worden verschillende functies/referenties gecombineerd: loods, nachtclub, kerk en bar. Een beetje tegengesteld aan de sterk gecontroleerde/ontworpen Nederlandse samenleving. Af en toe zal het werk op een informele manier gebruikt worden door lokale initiatieven of in het programma van Odapark.
    Onderdeel van het werk is dat de vegetatie rondom het werk niet gecontroleerd wordt en wild mag groeien.

    Lees meer

    2009, staal glas, polycarbonaat. Sinds 2024 in Odapark.

nu te zien

MIJN BEGIN VAN ALLES: Toon Laurense, Piet Hein Eek, Jeroen van Veen

24 maart 2024 –  2 juni 2024