ARCHIEF

ZOEK OP

Het Debutanten Bal

Solopresentatie Fardou Keuning
27 februari 2011 t/m 13 juni 2011

Fardou Keuning is geboeid door rituelen en ceremonies, die wereldwijd zeer gevarieerd zijn maar waarvan het bestaan universeel is. Ze markeren belangrijke gebeurtenissen in het leven, zorgen voor onderlinge sociale verbondenheid en bevorderen een sterke groepsidentiteit.

Voor haar monumentale installatie in Odapark staat het Weense Debutanten Bal model, als voorbeeld van een westers initiatieritueel. Elementen uit deze ceremonie worden vermengd met mystieke rituelen uit verschillende andere culturen. De installatie beslaat de gehele ruimte en prikkelt meerderen zintuigen. Keunings werk heeft een sterk theatrale inslag. Is figuratief en verhalend maar niet anekdotisch en alle sculpturale elementen samen, vormen een soort van beeldend theater, als een groot tableau vivant. Fardou Keuning heeft in Odapark bij haar installatie twee performance gehouden, een tijdens de opening en een halverwegen de tentoonstelling. 

Fardou Keuning (Haarlem, 1984) woont en werkt in Amsterdam, Valencia en bij diverse artist in residence in Zuid Amerika.

 

 

 

 

NU TE ZIENBETWEEN A ROCK AND A HARD PLACE

Between a Rock and a hard Place
20 november 2021 t/m 6 maart 2022

Charlotte Koenen, Mariko Kuwahara, Nobuo Shimose en Thomas Hütten